Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european Corina Crețu, despre fondurile europene: 'Mă îngrijorează startul lent'

o-CORINA-CRETU-570

Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale, se declară îngrijorată de startul lent al României în atragerea de fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020. Totuși, aceasta apeciază eforturile depuse de autoritățile române, pe care le asigură de sprijinul Comisiei Europene.

În perioada 2007-2013, prin politica de coeziune, României i-au fost alocate în total 22,4 miliarde de euro, din care s-au absorbit până acum peste 85,8%, (Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune), spune Crețu. În ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR), pentru perioada 2007-2013, rata de absorbție la data de 27 iulie era de 92.36% incluzând prefinanțarea și plățile în curs (efectuate, însă nedecontate încă de către Comisia Europeană), dintr-o contribuție totală a UE de 3.966 miliarde de euro prin Fondul european de dezvoltare regională.

„Pentru perioada 2014-2020, asa cum am spus in repetate randuri, ma ingrijoreaza startul lent in implementarea proiectelor. Până în momentul de faţă, România are o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene din exercițiul bugetar 2014-2020 insa stiu ca autoritatile din Romania depun eforturi sustinute in acest sens iar in ceea ce ne priveste, Comisia Europeana a fost si va ramane un sprijin pentru Romania, asa cum o facem de altfel, pentru toate celelalte state membre cand intampina dificultati”, mai declarată comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.