Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european Moscovici la G20: Divergenţele persistă, UE vrea să fie aliata Statelor Unite

Pierre Moscovici

După dialogul miniştrilor de finanţe la reuniunea G20 din Argentina, există încă divergenţe privind relaţiile comerciale, a declarat comisarul european pentru economie şi finanţe, Pierre Moscovici, citat de Reuters şi AFP. Potrivit reprezentantului UE, întrunirea de două zile, care se încheie duminică, nu a fost tensionată, participanţii fiind dispuşi să asculte punctele de vedere ale celorlalţi.

Din partea Uniunii Europene, Moscovici i-a replicat preşedintelui american Donald Trump, care afirmase vineri că europenii sunt inamici şi ameninţase cu suprataxe asupra exporturilor din Europa către SUA. Comisarul european a insistat, folosind acelaşi termen ca şi Trump, că ţările europene "doresc să deţină un statut de aliat, nu de inamic, ci de aliat".

"Uniunea Europeană cu siguranţă nu este răspunzătoare de principalele dezechilibre comerciale. A ne considera o ţintă este cu siguranţă nepotrivit", i-a răspuns Moscovici unui ziarist care întreba dacă Europa suferă daune colaterale în conflictul comercial dintre SUA şi China. "Noi încercăm să construim punţi", a spus comisarul european.

La reuniunea G20 au participat şi guvernatorii băncilor centrale. Din grup fac parte ţările dezvoltate şi principalele state cu economii emergente: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA şi Turcia, precum şi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.