Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru Interne anunță data la care ar putea intra România în spațiul Schengen

MAI
Catalin Predoiu

"Nu suntem mulţumiţi, aşteptăm Bulgaria şi România în Schengen şi terestru", a spus comisarul european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson, la sfârşitul întâlnirii pe care avut-o joi la Sofia cu ministrul bulgar de Interne, Kalin Stoianov, şi omologul său român, Cătălin Predoiu. Ea a menţionat că ţările noastre sunt mai pregătite decât alte state membre cu drepturi depline ale spaţiului. "Bulgaria şi România merită să fie membre cu drepturi depline ale Schengen". Asta a spus ministrul bulgar de Interne, Kalin Stoianov, după întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său român, Cătălin Predoiu, şi comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

"Anul trecut am obţinut progrese importante, da anul acesta trebuie să continuăm", a menţionat ministrul român Predoiu. El a spus că Stoianov este "un ministru excelent, cu care lucrează foarte bine". Cei doi i-au mulţumit comisarului Johansson pentru sprijinul privind admiterea în Schengen.

Schengen până la finalul anului

"Sunt aici pentru a sărbători că sunteţi deja în Schengen. Dar nu suntem mulţumiţi, trebuie să existe o soluţie şi pentru admiterea voastră terestră", a spus Johansson. Ea a menţionat că în cadrul Comisiei Europene se vorbeşte despre stabilirea unei date pentru intararea celor două state şi terestru, până la sfârşitul anului. Sper să fiţi primiţi chiar la următoarea reuniune, ori cel puţin cât voi fi eu comisar european", a spus Johansson.

"Dacă veţi fi primiţi şi terestru, vor fi forţe suplimentare de la Frontex la frontierele voastre, deci nu va fi un boom de migranţi, ci o mai bună pază la frontiere", a explicat comisarul european. Ea a menţionat că este foarte mulţumită de ceea ce a facut Bulgaria din iunie anul trecut până în prezent. Iar ministrul bulgar Stoianov a subliniat că, de la începutul anului, încercările preîntâmpinate de intrare a refugiaţilor în Bulgaria au fost în număr de 7000. În aceeaşi perioadă a anului 2023, au fost de patru ori mau multe.

Sursa: 24Chasa.bg, în traducerea Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.