Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru justiție pune 'tunurile' pe Guvern, în scandalul legilor justiției: 'Lucrurile nu merg în direcţia potrivită'

comisie legile justitiei

Potrivit comisarului european pentru Justiţie, Executivul de la Bruxelles urmăreşte îndeaproape modificarea legilor Justiţiei.

Vera Jourova a declarat că CE urmăreşte "îndeaproape" ceea ce se întâmplă în România, scrie euroactiv.ro.

Citește și: Averile membrilor Guvernului Dăncilă: Care este cel mai bogat ministru și care se află în coada clasamentului

Comisarul pentru Justiţie a precizat că în România s-au înregistrat progrese în ultimii ani, au avut loc reforme, dar au apărut "semnale îngrijorătoare".

"Am spus întotdeauna că vrem reforme care să ducă la o mai mare independenţă a justiţiei, la eficienţă, de asemenea la creşterea încrederii oamenilor în sistem. Ce vedem în România poate fi un semnal îngrijorător că lucrurile nu merg în direcţia potrivită, de aceea ne-am implicat într-un dialog cu Guvernul român şi de aceea am trimis scrisoarea", a explicat comisarul Jourova.

Citește și: Sfârșitul lui Liviu Dragnea. S-a dat startul. S-a trecut de punctul ireversibilității (comentariu)

Miercuri, preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, au spus, într-o declaraţie comună, că urmăresc "cu îngrijorare" evoluţiile recente din România legate de modificarea legilor justiției și a Codurilor Penale.

"Comisia face apel la Parlamentul României să regândească acțiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei și să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat. Comisia își reafirmă disponibilitatea de a coopera și de a sprijini autoritățile române în acest proces”, se arată în declaraţia semnată de cei doi lideri europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.