Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul European pentru Sănătate: Trebuie să fiți pregătiți pentru reintroducerea restricțiilor

stella

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, care se află într-o vizită la București, a transmis faptul că cetățenii Uniunii Europene trebuie să fie pregătiți pentru reintroducerea restricțiilor, dacă va crește numărul infectărilor. Ea a ținut să precizeze că singura soluție pentru a evita restricțiile este creșterea gradului de vaccinare.

„Protejarea sănătăţii cetăţenilor noştri este principala prioritate. Vrem să ne asigurăm că ne putem îndrepta spre redeschiderea societăţilor noastre în săptămânile următoare în condiţii de siguranţă şi într-un mod coordonat, dar şi într-un mod care să includă pe toată lumea. Nediscriminarea este un principiu-cheie.

Vedem creşterea numărului de cazuri în diferite state membre ca rezultat al variantei Delta şi este adevărat că statele membre pot şi ar trebui, de asemenea, atunci când este necesar, să instituie restricţii pentru a proteja sănătatea publică - inclusiv pentru călătorii. Dar un certificat de vaccinare nu poate fi o condiţie prealabilă pentru călătorie. Acesta este unul dintre principiile principale pe care statele membre le-au convenit atunci când am creat certificatul digital COVID al Uniunii Europene.

Până să ne asigurăm că suficient de mulţi cetăţeni sunt complet vaccinaţi, trebuie să rămânem vigilenţi şi să ne redeschidem treptat pentru a limita răspândirea variantelor. Trebuie să fiţi pregătiţi pentru reintroducerea măsurilor, dacă acest lucru este necesar. Cu toate acestea, măsurile care discriminează sunt o preocupare pentru noi.Am fost informaţi că autorităţile malteze analizează din nou această decizie şi aceste regulile, ceea ce reprezintă o evoluţie pozitivă”, a spus Stella Kyriakides, într-un interviu pentru Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.