Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru securitate: Ameninţările cibernetice trebuie scoase la lumină

Comisia Europeana

Comisarul european pentru securitate, britanicul Julian King, face apel, într-un interviu pentru AFP, 'la conştientizarea' înmulţirii ameninţărilor cibernetice în Europa, indiferent dacă sunt de origine criminală sau au ca scop destabilizarea politică. Julian King pledează de asemenea pentru un schimb în cadrul UE de date biometrice deţinute de statele membre, pentru a lupta în special împotriva teroriştilor care folosesc identităţi multiple, ca în cazul autorului atentatului de la Berlin din decembrie.

"Criminalitatea cibernetică are un cost evaluat la aproape 60 de miliarde de euro în 2016 pentru economia europeană", un cost care va creşte, subliniază comisarul european, invitat marţi la o conferinţă internaţională privind securitatea cibernetică la Lille, în nordul Franţei. "Tot mai mulţi hackeri folosesc spaţiul cibernetic pentru a pune sub semnul întrebării sistemele noastre politice", adaugă el, făcând referire la îngrijorările exprimate recent în Europa faţă de atacurile cibernetice politice care ar fi provenit din Rusia.

"Oamenilor care încearcă să facă asta, cu obiective criminale sau de alt fel, le-ar plăcea să acţioneze în umbră", spune comisarul european. "Prin urmare, primul lucru pe care îl putem face este să aducem acest lucru la lumină, pentru ca oamenii conştientizeze ameninţarea", adaugă Julian King. "Întărirea rezistenţei" în faţa acestor ameninţări cere o reacţie din partea tuturor actorilor: oamenii trebuie "să urmeze sfaturile privind securitatea conturilor lor bancare", actorii publici şi privaţi trebuie să se preocupe de securitatea reţelelor, iar statele membre - să îşi consolideze cooperarea, mai spune el, conform Agerpres.

Comisia Europeană "tocmai a lansat un nou parteneriat public-privat, care sperăm că va putea genera 1,8 miliarde de euro reprezentând investiţi în cercetare" în domeniul securităţii cibernetice, subliniază Julian King.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.