Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de apărare din Senat refuză ca șefii de partide să beneficieze de protecţie SPP

coloana oficiala

Membrii Comisiei de apărare din Senat nu au fost de acord ca preşedinţii de partide parlamentare să beneficieze de protecţie SPP, a afirmat marţi preşedintele acestei comisii, senatorul Marius Obreja.

El a spus că, din Ordonanţa 43, au fost eliminate articolele care acordau preşedinţilor de partide parlamentare dreptul de a beneficia de protecţie SPP, iar Legea de organizare a Serviciului de Protecţie şi Pază a rămas nemodificată în ceea ce priveşte condiţiile şi persoanele cărora SPP le acordă protecţie.

"Am discutat Legea de aprobare a OUG 43 care este destul de stufoasă şi care are implicaţii în zona mai multor instituţii. Au fost admise amendamente. Cele mai importante se referă la a nu fi de acord ca preşedinţii partidelor parlamentare să beneficieze de protecţie din partea SPP. Am lăsat articolele din legea de organizare a SPP aşa cum sunt, adică în situaţii speciale o persoană poate să facă o solicitare în sensul de a beneficia de protecţie şi pază. Prin OUG 43 se intenţiona introducerea sintagmei 'SPP poate asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare'. Am eliminat-o", a explicat Obreja, după şedinţa Comisiei de Apărare din Senat.

De asemenea, el a precizat că membrii comisiei au eliminat prevederea prin care activitatea SPP să constituie secret de stat.

"Nu am fost de acord ca activitatea SPP să constituie secret de stat în ansamblul ei. Este evident că există activităţi ale SPP care nu necesită acest caracter. Am convenit, pentru că suntem instituţie de control şi de coordonare a SPP, dacă ei consideră că o anumită activitate trebuie să se supună regulilor secretului de stat, să facă demersurile şi noi îi sprijinim pentru a introduce punctual aceste activităţi, nu toată activitatea SPP", a adăugat Obreja.

Potrivit unei ordonanţe aprobate de Guvern pe 14 octombrie, Serviciul de Pază şi Protecţie va putea asigura protecţie, cu aprobarea CSAT, şi în cazul unor demnitari şi foşti demnitari, inclusiv preşedinţi ai partidelor parlamentare, la cererea acestora, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.