Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de Buget a aprobat bugetul MAE

MAE

Comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat joi bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2018, în forma propusă de Guvern. 

În 2018, MAE are 944,1 milioane de lei credite bugetare (majorare cu 21,86% faţă de 2017) şi 1.033,1 milioane de lei - credite de angajament. În bugetul MAE sunt prevăzute credite de angajament pentru încheierea de contracte destinate pregătirii exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în anul 2019, în sumă totală de aproximativ 195 milioane de lei. 

"Bugetul MAE e cheltuit în proporţie de 70% pentru misiunile din străinătate, pentru plata în valută. De aceea, orice modificare a cursului valutar din punctul nostru de vedere, dacă nu creşte creşte leul faţă de euro, vom fi afectaţi negativ. Vedem cum ne descurcăm şi probabil vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră la o eventuală rectificare pentru anumite cheltuieli care sunt mai puţin acoperite. Bugetul asigură funcţionarea sistemului nostru, inclusiv activităţile ministrului delegat pentru afaceri europene", a spus ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, joi, la dezbaterea bugetului MAE în Comisiile reunite de buget-finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.