Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia electorală maghiară respinge iniţiativa ecologistă de referendum asupra unei centrale

ungaria-steag

Comisia Electorală Naţională (NVB) din Ungaria a respins joi solicitarea partidului ecologist LMP, din opoziţie, de aprobare a întrebărilor la un referendum privind centrala nucleară de la Paks, transmite MTI. LMP cerea consultarea cetăţenilor ungari asupra regimului secret al documentaţiei şi bugetului pentru modernizarea centralei nucleare.

Majoritatea membrilor NVB au considerat că nu se poate supune referendumului regimul informaţiilor respective, deoarece părţile semnatare ale contractului de modernizare au convenit să considere secrete datele pe care şi le transmit. Acelaşi argument a fost invocat şi referitor la articolele de cheltuieli din bugetul aferent. NVB a mai respins alte şapte iniţiative de referendum, considerând că sunt similare. Acestea se refereau la inventarierea tuturor activelor oficialilor guvernamentali şi municipali şi ale membrilor familiilor acestora. Iniţiativele au fost apreciate ca neclare, iar comisia a mai observat că ar fi fost vizat un număr extrem de mare de persoane. Repetarea solicitărilor, cu modificări minore ale întrebărilor şi fără să fie remediate problemele legale nu reprezintă un efort sincer de obţinere a aprobării, a arătat şeful NVB, Andras Patyi.

Reprezentanţii opoziţiei în comisia electorală - desemnaţi de Partidul Socialist, partidul naţionalist Jobbik şi ecologişti au votat împotriva deciziilor, conform Agerpres. Hotărârile NVB nu au caracter obligatoriu, menţionează agenţia ungară de presă. Ele pot fi contestate în termen de 15 zile la Curtea Supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.