Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a adoptat un pachet privind redresarea piețelor de capital

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană (CE) a adoptat vineri un pachet privind redresarea piețelor de capital. Decizia face parte din strategia generală de redresare în urma crizei provocate de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

Comisia a propus, anterior, la 28 aprilie, și un pachet bancar, menit să faciliteze acordarea de împrumuturi gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga UE.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

„Măsurile prezentate vineri vizează înlesnirea sprijinirii de către piețele de capital a întreprinderilor europene pentru ca acestea să se redreseze în urma crizei. Pachetul propune modificări specifice ale normelor pieței de capital, ceea ce va încuraja investițiile mai substanțiale în economie, va permite recapitalizarea rapidă a întreprinderilor și va spori capacitatea băncilor de a finanța redresarea”, au arătat oficialii europeni.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat că se depun în continuare eforturi pentru a ajuta cetățenii și întreprinderile din UE în timpul crizei provocate de coronavirus și al redresării ulterioare.

„O modalitate de a face acest lucru este de a ajuta întreprinderile să atragă capital de pe piețele publice. Modificările le vor permite întreprinderilor noastre să obțină mai ușor finanțarea de care au nevoie și să investească în economia noastră. Piețele de capital sunt vitale pentru redresare, deoarece doar finanțarea publică nu va fi suficientă pentru ca economiile noastre să revină pe calea cea bună”, a spus Dombrovskis.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’ .

Acesta a precizat că în luna septembrie va fi prezentat un plan de acțiune mai amplu privind uniunea piețelor de capital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.