Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a anunțat că 55 de beneficiari au primit granturi CEC pentru a stimula inovarea

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a anunţat, luni, că 55 de beneficiari ai Consiliului European pentru Cercetare (CEC) au primit granturi CEC pentru validarea conceptului, pentru a analiza potenţialul comercial sau societal al rezultatelor cercetărilor lor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Granturile - fiecare în valoare de 150.000 de euro - fac parte din programul de cercetare şi inovare al UE, Orizont 2020, şi pot fi utilizate cu scopul de a explora oportunităţi de afaceri, de a pregăti cereri de brevet sau de a verifica viabilitatea practică a conceptelor ştiinţifice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

"Granturile CEC anunţate astăzi reprezintă încă un mijloc prin care UE îi sprijină pe cei mai străluciţi oameni de ştiinţă ai noştri şi care le va permite să extindă orizontul nostru de cunoaştere pe un front larg, spre binele societăţilor şi economiilor noastre. Mai mult, criza coronavirusului cu care ne confruntăm în prezent ne determină să regândim rolul vital al ştiinţei şi al cercetării în Europa şi în afara acesteia. Acestea reprezintă cea mai mare speranţă a noastră de progres şi cea mai bună poliţă de asigurare împotriva situaţiilor neprevăzute", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.

Proiectele beneficiare de granturi anunţate astăzi abordează diverse teme, de exemplu: o modalitate mai rapidă şi mai ieftină de a detecta microorganismele care provoacă boli, implanturi auditive cu consum redus de energie şi cu recuperarea energiei, sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale sustenabile pentru gestionarea şi difuzarea etică de date ADN donate oamenilor de ştiinţă.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

La aceste proiecte vor lucra cercetători din 17 ţări, printre care multe state membre ale UE, dar nu numai. Consiliul European pentru Cercetare, înfiinţat de Uniunea Europeană în 2007, este principalul organism european de finanţare pentru excelenţă în cercetarea de frontieră. În fiecare an, acesta îi selectează şi finanţează pe cei mai buni cercetători creativi de orice naţionalitate şi vârstă, pentru a derula proiecte în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.