Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement / Anunțul făcut de ministrul Justiției

Facebook
Alina Gorghiu

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au anunţat că au fost clasate de către Comisia Europeană două proceduri de infringement care se refereau la neîndeplinirea unor obligaţii prevăzute de o directiv a UE privind combaterea prin măsuri de drept penal a spălării banilor şi Decizia-cadru 2008/913/JAI privind combaterea anumitor forme şi expresii ale rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal.

„Noutăţi de la Comisia Europeană! La data de 20 decembrie 2023, Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement care se refereau la neîndeplinirea unor obligaţii prevăzute în Directiva (UE) 2018/1673 privind combaterea prin măsuri de drept penal a spălării banilor şi Decizia-cadru 2008/913/JAI privind combaterea anumitor forme şi expresii ale rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal”, arată postarea de joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.
Sursa citată mai spune că această clasare a procedurilor respective „a venit ca urmare a eforturilor depuse de Executiv şi Legislativ, finalizate prin comunicarea progreselor realizate în combaterea spălării banilor şi a manifestărilor prin care se incită la violenţă, ură sau discriminare. România a comunicat adoptarea de Parlament a legii nr. 102/2021 din 30 aprilie 2021 şi a legii nr. 258/2023 din 1 octombrie 2023”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.