Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană adoptă două măsuri destinate să crească fluxul de numerar al fermierilor

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a adoptat, joi, două măsuri destinate să crească fluxul de numerar al fermierilor şi să reducă povara administrativă pentru autorităţile naţionale şi regionale precum şi pentru fermieri, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit Comisiei Europene, avansul pentru plăţile directe va fi majorat de la 50% până la 70% iar în cazul plăţilor pentru dezvoltare rurală de la 75% până la 85%. Fermierii vor începe să primească aceste avansuri de la mijlocul lunii octombrie, însă statele membre vor putea să plătească fermierii înainte de finalizarea tuturor verificărilor la faţa locului, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

Cea de-a două măsură adoptată joi de Executivul comunitar se referă la reducerea numărului de verificări fizice la faţa locului, în ideea de a reduce contactul fizic dintre fermieri şi inspectori. Comisia oferă flexibilitate şi cu privire la momentul verificărilor. Statele membre vor putea să utilizeze surse alternative de informaţii pentru a înlocui vizitele tradiţionale la ferme, de exemplu imagini prin satelit sau fotografii pentru a dovedi că investiţiile au fost făcute.

Potrivit Executivului comunitar, aceste măsuri vor permite o utilizare mai eficientă a resurselor, respectarea regulilor privind izolarea şi vor reduce povara administrativă şi vor elimina întârzierile inutile în procesarea cererilor de subvenţii pentru a se asigura că sprijinul este plătit fermierilor în cel mai scurt interval de timp posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.