Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană anunță România că toate condiţionalităţile din raportul MCV pe 2018 rămân deschise

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că progresele realizate de Bulgaria sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în timp ce pentru România toate condiţionalităţile din raportul pe 2018 rămân deschise, a declarat marţi, la Strasbourg, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos potrivit Agerpres.

Întrebat când ar putea recomanda Comisia Europeană ridicarea MCV pentru Bulgaria, Avramopoulos a spus că decizia luată marţi de CE va trebui aprofundată de noul executiv comunitar. "Cred că cel puţin o lună vom merge pe această cale", a spus el.

"Raportul pentru Bulgaria confirmă că în ultimul an a continuat progresul şi observă angajamentul autorităţilor bulgare de a continua eforturile de a aborda provocările rămase. Pe aceste baze Comisia a ajuns la concluzia că progresele sunt suficiente pentru a avea în vedere ridicarea MCV-ul şi a continua să monitorizăm provocărilor rămase prin alte procese ale UE şi naţionale. Comisia acum va aştepta să audă veşti de la Consiliu şi PE înainte de a lua o decizie finală", a spus Dimitris Avramopoulos.

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Întrebat pe de altă parte dacă România riscă activarea articolului 7 din Tratatul UE din cauza lipsei de progrese înregistrate în cadrul MCV, comisarul a răspuns: "Mergem prea departe".

"Pentru România raportul notează că regresele identificate în noiembrie 2018 au continuat şi că România nu a respectat recomandările suplimentare din noiembrie 2018. Pe aceste baze, toate condiţionalităţile rămân deschise pentru România. Comisia e încrezătoare că România poate avea un nou avânt în îndeplinirea obiectivelor MCV", a mai spus comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.