Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană ar putea respinge proiectul de buget al Italiei, spune comisarul Oettinger

Der Spiegel
Guenther Oettinger

Italiei ar putea să i se ceară să îşi revizuiască planurile bugetare pentru anul următor, a declarat miercuri comisarul european Guenther Oettinger, care a dezminţit însă un articol apărut în presă germană, conform căruia Comisia Europeană ar fi decis deja să respingă proiectul de buget al Italiei pentru anul viitor, informează Reuters.

"Nu am spus că există deja o decizie a Comisiei cu privire la Italia", a declarat Guenther Oettinger într-un mesaj pe Twitter după ce, pe pagina de Internet a cotidianului german Spiegel, a apărut un interviu cu Oettinger. "Opinia mea personală este că, pe baza cifrelor actuale, este foarte posibil că vom fi nevoiţi să cerem Italiei să revizuiască proiectul de buget", a adăugat Guenther Oettinger.

Luni seară, Guvernul de coaliţie de la Roma a aprobat un proiect de buget care majorează sumele pentru cheltuielile sociale, reduce vârsta de pensionare şi mizează pe un deficit mai mare. Comisia Europeană va analiza proiectul de buget al autorităţilor italiene şi, după consultări cu Guvernul de la Roma, poate să declare că acest proiect de buget prezintă o abatere semnificativă de la prevederile comunitare şi în consecinţă poate cere revizuirea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.