Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană are planuri mari: Portofelul electronic, introdus în UE până la 2022 - Care sunt avantajele

portofel electronic e-wallet

Comisia Europeană va propune joi introducerea așa-numitelor portofele digitale care vor oferi acces la o serie de servicii în întreaga UE pentru cei 450 de milioane de cetățeni ai blocului, într-un pas suplimentar către o integrare mai strânsă în urma pandemiei, informează Bloomberg. Existenţa unui asemenea instrument ar contribui la diminuarea birocraţiei, la eliminarea aglomeraţiei urbane (prin eliminarea nevoii de deplasare pentru diverse operaţiuni) şi ar reduce timpul necesar pentru interacţiunile cu statul şi cu agenţii economici.

„Conform noilor reguli, portofelele de identitate digitală europene vor fi disponibile tuturor”, potrivit unui proiect consultat de Bloomberg. Portofelele vor permite cetățenilor Uniunii Europene să se identifice digital și să stocheze datele de identitate și documentele oficiale, cum ar fi permisele de conducere, reţetele medicale sau diplomele educaționale.

Mai multe state membre oferă deja acte digitale de identitate, astfel încât noua aplicație propusă ar interacționa cu sistemele existente, oferind în același timp cetățenilor UE dreptul la un serviciu recunoscut pe întregul bloc. Portofelul nu ar fi obligatoriu.

Pandemia Covid-19 a accelerat procesul de integrare europeană cu statele membre convenind anul trecut asupra unui program comun de stimulare economică axat pe investiții verzi și digitale și susținut de împrumuturi comune. Guvernele blocului au însărcinat, de asemenea, Comisia să procure vaccinuri Covid-19 în numele lor și au acceptat să împărtășească dozele disponibile în funcție de populația lor. De asemenea, au introdus certificate interoperabile care permit deplasarea în interiorul blocului pentru cei care au fost vaccinați, au testa negative sau au trecut prin boală.

Cu noile portofele electronice, care vor avea forma unei aplicații telefonice similare cu cele utilizate în telefoanele Android și Apple, cetățenii UE vor putea închiria mașini în afara țării lor de origine, își pot dovedi vârsta, pot solicita împrumuturi, pot deschide un cont bancar, trimite declarații fiscale sau se pot înscrie la o universitate. Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.