Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană cere României să propună o femeie pentru poziția de comisar UE

romania ue comisia europeana

Comisia Europeană așteaptă ca România să propună o femeie pentru funcția de comisar european, în contextul în care președintele ales Ursula von der Leyen vrea o echipă în care este respectată paritatea între femei și bărbați, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Informații incredibile! De unde a fost extras ADN-ul Alexandrei Măceșanu

Prin urmare, CE așteaptă nominalizarea din partea României, iar președintele ales Ursula von der Leyen încurajează statele membre ale UE să propună femei și persoane care să fie integre și să aibă competențele necesare, au adăugat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mina Andreeva a declarat, luni, că solicitarea președintelui ales al CE Ursula von der Leyen rămâne aceeași, în sensul de a avea mai multe nume, nominalizări pentru poziția de comisar european, chiar dacă situația politică din România s-a schimbat.

Europarlamentarii PNL, Siegfried Mureșan și Adina Vălean, ar putea fi luați în calcul pentru poziția de comisar european din partea României, au declarat surse din conducerea partidului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba în cazul Caracal: Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale

Anterior moțiunii de cenzură adoptată de Legislativ, Viorica Dăncilă a anunțat că propunerea Executivului este Dan Nica, iar cea de rezervă este Gabriela Ciot, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.