Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană este convinsă: Brexitul va fi FĂRĂ acord

Brexit

Uniunea Europeană consideră că este tot mai probabil ca Marea Britanie să iasă din Blocul Comunitar fără un acord, au declarat mai mulți oficiali europeni, deși UE acordat recent Londrei o amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul.

"Suntem pregătiți pentru acest scenariu", a declarat un oficial european, făcând referire la modalitățile în care statele membre UE s-au pregătit de această posibilitatea, scrie mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Mai mulți oficiali europeni, care s-au ocupat cu coordonarea pregătirilor, au transmis că Franța. Belgia și Olanda angajează până la 2.100 de persoane pentru controale vamale suplimentare care vor fi necesare dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără un acord.

Statele membre au înființat 20 de puncte noi de inspecție la frontiere în încercarea de a diminua efectele unui Brexit fără acord asupra transporturilor.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

În urma summitului UE de săptămâna trecută, Theresa May a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul negociat de Guvernul de la Londra cu UE. În cazul în care parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până cel târziu pe 12 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.