Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană îi dă REPLICA premierului Dăncilă! Răspuns TRANŞANT la scrisoarea primită de la oficialul român

Comisia Europeana

Reacţii prompte la scrisoarea transmisă de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui Junker. Comisia Europeană a precizat miercuri că a primit scrisoarea din partea premierului Viorica Dăncilă, în care aceasta cere ca instituţia europeană să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerinţe în justiţie e unul autentic, adăugând că îi va răspunde în timp util.

Citeşte şi: Zi de FOC la Înalta Curte: Vlad Cosma şi Mircea Cosma aşteaptă sentinţa DEFINITIVĂ. Cei doi, CONDAMNAŢI la cinci şi opt ani de închisoare în prima instanţă

"Am primit scrisoarea din partea prim-ministrului Românei şi vom răspunde în timp util. În ceea ce priveşte documentul pomenit, acesta făcea parte din corespondenţa tehnică uzuală, de acum mai mulţi ani (2012), din cadrul MCV, cu privire la obiectivul de referinţă numărul 3, care prevedea: <>. După cum ştiţi, MCV este un proces prevăzut în Tratat, menit să măsoare progresele înregistrate de România, în îndeplinirea unui set stabilit de obiective de referinţă", a precizat Comisia Europeană, la solicitarea MEDIAFAX.

Răspunsul Comisiei vine după ce premierul Viorica Dăncilă i-a transmis o scrisoare preşedintelui instituţiei europene, Jean Claude Juncker. În document prim-ministrul solicita ca forul european să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerinţe în justiţie e unul autentic. Dăncilă afirmă că informările lui Tudorel Toader arată că era o practică repetată.

Citeşte şi: ALERTĂ - Cod GALBEN de ger, ninsori şi polei pentru 17 judeţe. Cod PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru Capitală

"Este esenţial pentru colaborarea noastră instituţională şi pentru consolidarea funcţionării justiţiei în România să lămurim dacă documentul atribuit Comisiei Europene este unul autentic, asumat instituţional, şi dacă este singurul document de acest fel, de natură să aducă ingerinţe în funcţionarea justiţiei şi separaţia puterilor în stat (...) Consider că se impun clarificări urgente, domnule preşedinte Juncker, cu atât mai mult cu cât, la solicitarea mea, ministrul Justiţiei, domnul Tudor Toader, m-a informat că transmiterea unor astfel de cerinţe imperative autorităţilor române de către Comisia Europeană a constituit o practică repetată.", se arată în scrisoarea transmisă de Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.