Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a declanșat două proceduri de infringement împotriva României

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a declanşat o procedură de infringement împotriva României şi a altor 18 state membre pentru că nu au comunicat transpunerea completă a Directivei (UE) 2019/1152 din 20 iunie 2019 privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă în Uniunea Europeană în legislaţia internă, până la termenul limită de 1 august 2022, informează un comunicat al Executivului comunitar, scrie Agerpres.

  • Directiva privind condiţiile de muncă transparente şi previzibile oferă drepturi de muncă mai extinse şi actualizate şi protecţie celor 182 de milioane de angajaţi din UE. Cu noile reguli, angajaţii au, de exemplu, dreptul la mai multă predictibilitate în ceea ce priveşte misiunile şi timpul de lucru. Ei vor avea, de asemenea, dreptul de a primi informaţii în timp util şi mai complete despre aspectele esenţiale ale jobului lor, cum ar fi locul unde muncesc şi remuneraţia. De noile norme vor beneficia în special aproximativ două-trei milioane de angajaţi cu contracte de muncă precare.
  • Comisia Europeană a trimis o scrisoare de punere în întârziere către 19 state membre (Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Cipru, Luxemburg, Ungaria, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia şi Finlanda) deoarece că nu au comunicat transpunerea completă a Directivei (UE) 2019/1152 în legislaţia internă, până la termenul limită de 1 august 2022.

De asemenea, Comisia Europeană a anunţat miercuri că a declanşat o altă procedură de infringement împotriva României şi a altor 18 state membre pentru că nu au notificat măsurile naţionale pentru transpunerea completă a Directivei (UE) 2019/1158 privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor, până la termenul limită de 2 august 2022, informează un comunicat al Executivului comunitar.

  • Directiva îşi propune să asigure egalitatea în participarea pe piaţa muncii prin încurajarea împărţirii egale a responsabilităţilor de îngrijire între părinţi. A fost introdus concediul de paternitate, asigurându-se că taţii au dreptul de a lua cel puţin zece zile lucrătoare de concediu de paternitate în jurul momentului naşterii copilului. Directiva stabileşte, de asemenea, un minimum de patru luni de concediu pentru creşterea copilului, cel puţin două din cele patru luni netransferabile de la un părinte la altul. Acesta stabileşte cinci zile lucrătoare pe an de concediu pentru fiecare angajat care asigură îngrijire personală sau sprijin unei rude sau persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie şi oferă tuturor părinţilor care lucrează a copiilor cu vârsta de cel puţin opt ani şi tuturor îngrijitorilor dreptul de a solicita aranjamente flexibile de lucru.
  • Comisia Europeană a trimis o scrisoare de punere în întârziere către 19 state membre (Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Cipru, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia şi Slovacia) deoarece nu au notificat măsurile naţionale pentru transpunerea completă a a Directivei (UE) 2019/1158, până la termenul limită de 2 august 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.