Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană intervine în plin scandal: NU este o soluţie să interzici un serviciu de tip Uber

metropotam.ro
Uber

Comisia Europeană (CE) nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative şi, în opinia mea, nu este o soluţie să interzici un serviciu de tip Uber, ci mai degrabă să găseşti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate, a declarat, vineri, vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Andrus Ansip, în cadrul conferinţei Eurosfat 2017.

'Comisia Europeană nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative. Nu poţi interzice un serviciu, ci trebuie găsite metode de impozitare. De fapt, cred că aici este problema. Trebuie găsite metode ca impozitele respective să fie plătite uşor, online. Vorbim despre o provocare, despre cum pot fi colectate taxele şi impozitele pentru servicii de tip Uber. Cred că se pot găsi soluţii. Încă o dată spun că e important ca taxele să poată fi plătite uşor. Repet, în opinia mea nu este o soluţie să interzici un serviciu, ci mai degrabă să găseşti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate', a spus Ansip, potrivit agerpres.ro.

Liviu Dragnea, dezvăluire: 'De atunci am această boală'


Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au organizat, miercuri, o acţiune de protest în faţa Guvernului, la care au participat atât taximetrişti, cât şi şoferi de microbuze. Aceştia au solicitat autorităţilor, printre altele, scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat conform legislaţiei în vigoare.

În urma protestului, reprezentanţii transportatorilor au primit promisiuni că legea taximetriei va fi modificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.