Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană se IMPLICĂ în războiul Soroş-Orban şi declanşează procedura de infringement împotriva Ungariei

orban si soros

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu noua lege cu privire la organizaţiile neguvernamentale (ONG), care impune o serie de obligaţii unor ONG-uri ce beneficiază de capital străin, informează MTI şi AFP, potrivit agerpres.

"După ce am examinat cu atenţie noua lege cu privire la ONG-uri, am ajuns la concluzia că aceasta nu este conformă cu legislaţia Uniunii Europene (UE) cu privire la libertatea de asociere, libera circulaţie a capitalurilor şi protecţia vieţii private", a explicat Frans Timmermans, vicepreşedintele CE.

SCANDAL de proporţii la Sofia. Vicepreşedintele parlamentului este acuzat de ŞANTAJ

Executivul UE a trimis Ungariei o scrisoare de notificare în acest sens, fapt care lansează oficial procedura de infringement, iar Budapesta dispune de o lună pentru a răspunde preocupărilor Comisiei.

Legea în cauză, adoptată luna trecută de parlamentul ungar, cere ca organizaţiile civile să se înregistreze la tribunal ca organizaţii cu susţinere externă după ce donaţiile pe care le primesc din străinătate ajung la pragul de 7,2 milioane de forinţi (23.400 euro). Fac excepţie fondurile UE. Mai mult, peste acest prag, ONG-urile trebuie să declare pe pagina lor de internet şi în comunicatele de presă pe care le emit că sunt considerate organizaţii finanţate din străinătate. Cele care nu-şi dezvăluie sursa de finanţare externă urmează să primească o notificare semnată de un procuror în care li se cere să dea curs acestei obligaţii, iar dacă nu răspund nici la a doua notificare sunt pasibile de amendă, aminteşte MTI.

Ungaria mai este vizată de o procedură de infringement, alături de Polonia şi Cehia, pentru refuzul de a primi solicitanţi de azil din Italia şi Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.