Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană și România lansează un proiect-pilot pentru a aborda provocările actuale ale migrației: Ce au semnat Lucian Bode și Ylva Johansson

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Comisia Europeană și România lansează un proiect-pilot pentru a aborda provocările actuale ale migrației, într-o manieră durabilă, anunță PNL.

Ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, au semnat astăzi scrisoarea de intenție privind lansarea unui proiect-pilot. Acesta prevede implementarea de către România a mai multor instrumente în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor și cooperării internaționale, pornind de la bunele practici românești în aceste domenii. Proiectul va fi implementat cu sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei și al agențiilor cheie din UE pentru afaceri interne (EUAA, Europol și Frontex).

Ce a spus Lucian Bode

,,Pasul important făcut astăzi este un rezultat al contribuției concrete venite din partea României pentru gestionarea durabilă a provocărilor generate de migrație la nivel european.", a spus Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

„Prin acest proiect-pilot, România aduce o contribuție extrem de valoroasă la efortul european comun de a gestiona provocările migrației într-un mod eficient, comun și unit. Comisia va oferi sprijin deplin.”, a anunțat comisarul european Johansson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.