Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, sprijin economic MAJOR pentru România: 935 de milioane de euro pentru IMM-uri

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

O schemă de ajutoare destinată României, în valoare de 935 de milioane de euro, a fost aprobată de Comisia Europeană. Banii sunt alocați pentru a sprijini IMM-urile și anumite întreprinderi afectate de pandemie. CE anunță că schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, relatează Mediafax.

Sprijinul public va fi sub forma unor subvenții directe pentru capital circulant și investiții în producție și va fi cofinanțat prin Fondul european de dezvoltare regională.

„Măsura se va adresa întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) care își desfășoară activitatea în anumite sectoare și anumitor întreprinderi mari care au legătură cu IMM-urile eligibile, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus”, au spus oficialii europeni.

Potrivit acestora, obiectivul schemei este acela de a furniza lichidități respectivelor societăți comerciale, permițându-le astfel să își continue activitățile, să înceapă să investească și să își mențină forța de muncă.

Schema destinată României se va aplica până la 31 decembrie 2020. „CE a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, au mai arătat reprezentanții CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.