Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană trimite un răspuns ferm Austriei privind derogarea cerută de Viena

Austria trebuie să-şi onoreze obligaţiile care îi revin în conformitate cu acordul Uniunii Europene privind relocarea refugiaţilor, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, ca reacţie la anunţul Vienei potrivit căruia va solicita o derogare de la regula de a accepta mai mulţi solicitanţi de azil în baza sistemului Uniunii Europene de relocare de migranţi între ţările membre, transmite DPA, conform agerpres.

''Este de aşteptat ca acum Austria să îşi îndeplinească obligaţia sa juridică, în conformitate cu decizia Consiliului de a începe relocarea'', a declarat purtătoarea de cuvânt Natasha Bertaud, în conferinţa de presă cotidiană a executivului comunitar.

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

Ea a evidenţiat că nicio ţară nu se poate retrage unilateral din acordul semnat în 2015 ce prevede relocarea a 160.000 de refugiaţi aflaţi în Italia şi Grecia către celelalte state membre ale UE. ''Ei (austriecii) pot alege doar să acţioneze în afara legii, ceea ce în opinia noastră ar fi regretabil şi nu va rămâne fără consecinţe'', a explicat Bertaud.

Austria a anunţat marţi că va cere o derogare de la regula de a accepta mai mulţi solicitanţi de azil în baza sistemului Uniunii Europene de relocare de migranţi între ţările membre, argumentând că şi-a îndeplinit deja partea sa în timpul crizei migraţiei din Europa.

''Credem că o exceptare este necesară pentru Austria, care şi-a îndeplinit deja obligaţiile. Vom discuta aceasta cu Comisia Europeană'', a declarat presei cancelarul austriac, Christian Kern, după o reuniune săptămânală a cabinetului. ''Vom trimite o scrisoare cât mai repede posibil şi vom începe apoi discuţiile'', a adăugat şeful guvernului austriac.

Acordul va expira în septembrie acest an. Până în prezent, mai puţin de 15.000 de refugiaţi au fost transferaţi în interiorul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.