Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va efectua o investigație completă asupra preluării companiei de dispozitive wareable Fitbit de către Google

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană va efectua o investigație completă asupra preluării companiei de dispozitive wareable Fitbit de către Google, anunță BBC, potrivit MEDIAFAX.

Anunțul urmează unei investigații preliminare și ar putea pune piedici achiziței, în ciuda asigurărilor date de Google, luna trecută, de a nu utiliza datele privind sănătatea oferite de dispozitivele Fitbit pentru oferta de publicitate.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

Compania Alphabet, care deține Google, a inițiat preluarea în valoare de 2,1 miliarde de dolari a Fitbit anul trecut. Afacerea nu a fost încă finalizată.

"Comisia este îngrijorată de faptul că tranzacția propusă întărește poziția Google pe piețele de publicitate online, prin creșterea cantității deja importante de date pe care Google le-ar putea folosi pentru personalizarea anunțurilor pe care le furnizează și le afișează", a spus autoritatea de reglementare.

Comisia Europeană a precizat că ancheta trebuie finalizată până pe 9 decembrie.

Fitbit a lansat primul fitness tracker în 2009 iar acum are aproximativ 30 de milioane de utilizatori activi și a vândut până în prezent peste 100 de milioane de dispozitive.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

Comisia a mai spus că ancheta va analiza și efectele fuziunii asupra sectorului european de sănătate digitală, precum și dacă Google are mijloacele și capacitatea de a face mai dificil pentru companiile rivale să funcționeze cu sistemul de operare Android.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.