Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va impune taxe la importurile de rulouri de oţel şi table de oţel inoxidabil laminate la cald provenite din China, Indonezia şi Taiwan

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană va impune de joi taxe la importurile de rulouri de oţel şi table de oţel inoxidabil laminate la cald provenite din China, Indonezia şi Taiwan, după lansarea unei investigaţii care a arătat că aceste produse sunt vândute la preţuri artificial scăzute, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Executivul comunitar, care a efectuat investigaţia, a stabilit taxe de până la 19% pentru importurile din China, de 17,3% pentru produsele din Indonezia şi de până la 7,5% pentru oţelul inoxidabil provenit din Taiwan, se arată în Jurnalul Oficial al UE.

Citește și: Harta majorităților din teritoriu: Teatrele de război după alegerile locale

Aceste taxe antidumping sunt menite să remedieze în principal pagubele provocate producătorilor de oţel din Belgia, Italia şi Finlanda, precizează Comisia Europeană.

Într-un recent raport se arată că taxele antidumping sau antisubvenţii impuse de Comisia Europeană au condus, în medie, la o scădere cu 80% a importurilor abuzive, astfel încât alte importuri din străinătate nu au fost afectate. Măsurile de apărare comercială instituite de UE s-au dovedit a fi eficace în diminuarea practicilor comerciale internaţionale inechitabile.

În cazul măsurilor pentru protejarea pieţei de oţel din UE, ca urmare a taxelor de import stabilite de SUA pentru oţel în 2018, Comisia a adoptat, la începutul anului 2019, măsuri de salvgardare definitive pentru o serie de produse din oţel originare din toate ţările. Această măsură a fost necesară pentru a se evita o creştere bruscă a importurilor care ameninţa să înrăutăţească situaţia economică, deja fragilă, a producătorilor de oţel din UE. Ulterior, măsurile au fost revizuite pentru a menţine fluxurile comerciale tradiţionale şi diversitatea surselor de aprovizionare. Jumătate dintre anchetele antidumping şi antisubvenţii din 2019 au vizat şi produsele din fier şi din oţel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.