Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune cu 9 miliarde de euro

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune cu 9 miliarde de euro, iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime va fi majorat cu 500 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă, anunță MEDIAFAX.

„O sumă suplimentară de 15 miliarde euro va fi pusă la dispoziție pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generație”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu”, potrivit sursei citate.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, comisarul Wojciechowski a declarat: „Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale.”

Comisarul Sinkevičius a declarat: „Această finanțare suplimentară are ca scop consolidarea rezilienței sectorului pescuitului și asigurarea sferei de aplicare necesare pentru gestionarea crizelor în viitor. Realizarea unui pescuit durabil reprezintă o investiție în reziliența sectorului și în viitorul pescarilor și lucrătoarelor din domeniu, precum și al generațiilor care le vor urma.” O secțiune de întrebări și răspunsuri cu mai multe informațiiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• referitoare la propunerea Comisiei privind PAC și FEPAM este disponibilă online.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.