Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică a Camerei refuză să se pronunţe în cazul Roman

comisie_juridica_cdep

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a discutat din nou joi cazul Petre Roman si a decis ca nu este de competenta sa sa ia o decizie în privinta revocarii din functie, masura ceruta de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

'Ca urmare a schimbarii statutului (...), Comisia juridica nu mai are niciun rol din aceasta perspectiva, înainte primeam si noi documentele si trebuia sa ne pronuntam în cazul în care ANI cerea revocarea mandatului unui deputat. O sa trimitem catre Biroul permanent sa decida', a spus Ciuca la începutul sedintei Comisiei juridice.

Prezent la sedinta, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a spus ca Roman a depus contestatie la raportul ANI si ca, pâna când nu se pronunta Curtea de Apel, Camera Deputatilor nu-i poate revoca mandatul de deputat.

'Camera Deputatilor nu poate legal sa se pronunte asupra încetarii mandatului domnului deputat Petre Roman si a mandatului niciunui alt deputat atât timp cât se afla pe rolul instantelor judecatoresti o contestatie în vederea anularii raportului ANI. Petre Roman a prezentat Biroului permanent si Comisiei juridice certificatul de grefa trimis de Curtea de Apel în conformitate cu care pe rolul Curtii se afla spre judecare contestatia depusa împotriva raportului ANI. Pâna ce Curtea de Apel va solutiona aceasta contestatie, nu se poate pronunta Camera', a explicat Ludovic Orban.

În martie 2014, ANI a constatat ca Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.