Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică din Senat a amânat din nou adoptarea unui raport la iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice'

comisia juridica senat

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate au amânat pentru a treia oară, luni, emiterea unui raport pe iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. Motivul a fost din nou lipsa de cvorum necesar desfăşurării şedinţei, anunță news.ro.

La amânarea raportului, în şedinţa de miercurea trecută, senatorul USR George Dircă, membru în comisia juridică, a acuzat că procedurile sunt tergiversate, după ce abia la un an distanţă Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa, ca prim for sesizat.

Citește și: Gabriela Firea plantează bomba la ușa Guvernului: ‘Avem de toate, dar sunt prost organizate’

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” prevede introducerea unui alineat în Constituţie la articolul 37 care spune că: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

După dezbaterile în comisiile reunite, iniţiativa urmează să fie supusă votului plenului Senatului. În cazul în care ea primeşte votul favorabil a două treimi din numărul senatorilor, Guvernul ar urma să organizeze referendumul de modificare a Constitiţiei în 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.