Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia pentru apărare, vizită de documentare la Centrul NATO HUMIT

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Deputaţii din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se vor deplasa, în perioada 14 - 16 martie, la Oradea, Nădlac şi Arad, unde vor vizita Centrul de excelenţă NATO HUMIT, punctele de frontieră Borş şi Nădlac, precum şi alte obiective militare. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, o solicitare în acest sens a comisiei.

Conform programului deplasării, membrii comisiei vor face o face o vizită de informare-documentare la Centrul de excelenţă NATO HUMIT de la Oradea, iar la punctul de trecere frontieră Vama Borş vor discuta despre nivelul îndeplinirii măsurilor în domeniul migraţiei, combaterea criminalităţii transfrontaliere, riscuri şi ameninţări.

Membrii comisiei de apărare se vor întâlni la Arad cu reprezentanţii centrelor militare din zonă pentru a discuta despre activitatea acestora şi evidenţa rezerviştilor. O vizită de informare şi documentare vor face deputaţii şi la Batalionul 191 Infanterie pentru a aborda probleme legate de misiuni în teatre, exerciţii planificate, capacitate operaţională, situaţia juridică a cazărmii, dar şi la IPJ Arad, conform Agerpres.

La Nădlac, membrii comisiei pentru apărare se vor întâlni cu o delegaţie a Comisiei pentru apărare şi securitate a Consiliului Naţional Slovac pentru a discuta despre cooperarea în domeniul militar, participarea la misiuni NATO-UE, precum şi despre înzestrarea forţelor armate. La vizita în punctul de frontieră Nădlac va fi prezentat nivelul pregătirii tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi gestionarea fluxului de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.