Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia SRI din Parlament reacţionează în scandalul cu 'acoperiţi' din PSD

ponta spion acoperit ofiter

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul SRI reacţionează la scandalul stârnit de Victor Ponta. Fostul premier susţine că unul dintre vicepreşedinţii PSD, fost ministru, este ofiţer acoperit.

Vezi şi: Victor Ponta detonează BOMBA în PSD: cine este ofițerul acoperit

Preşedintele Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, face o serie de precizări:

  • "Orice politician sau orice cetăţean, dacă are elemente concrete privind posibile ilegalităţi referitoare la activitatea SRI, este aşteptat la Comisie pentru a sesiza personal orice astfel de faptă şi, în consecinţă, controlul de legalitate va fi declanşat imediat.
  • Pe fondul campaniei electorale, fiecare om politic este liber să declare ceea ce doreşte (libertatea de expresie este garantată). Dar, pe lângă simple declaraţii politice, orice politician sau orice cetăţean care are date sau elemente concrete este aşteptat să le pună imediat la dispoziţia Comisiei.
  • În ceea ce priveşte tema posibililor ofiţeri acoperiţi ai SRI reiterez, aşa cum am comunicat public şi în alte situaţii, că cel puţin în mandatul meu de preşedinte al Comisiei am verificat constant respectarea legislaţiei pe acest subiect. Concret, documentele oficiale rezultate în urma controalelor efectuate probează faptul că nu există incompatibilităţi legale în Parlament, Guvern sau partide politice, adică SRI nu are ofiţeri acoperiţi în instituţiile în care legislaţia interzice expres acest lucru. Totuşi, dacă cineva are elemente concrete că între timp au apărut încălcări ale legii în această privinţă în ceea ce priveşte activitatea SRI, este invitat la Comisie pentru a prezenta datele pe care le deţine şi a aduce toate clarificările necesare.
  • Întrucât referirile din spaţiul public se fac la ,, serviciile de informaţii”, fac precizarea că, potrivit legislaţiei, competenţele Comisiei noastre vizează exclusiv controlul parlamentar asupra activităţii SRI, controlul parlamentar asupra celorlalte servicii de informaţii fiind exercitat de alte comisii parlamentare."

Citește și: SCANDAL cu 'acoperiţi' în PSD! Un vicepreşedinte îi răspunde DUR lui Ponta

Pop reiterează "un îndemn pe care l-am făcut politicienilor în fiecare campanie electorală din anii precedenţi": "Este profund greşit să invocăm şi să atragem serviciile secrete în campania electorală. Serviciile secrete trebuie ţinute în afara jocurilor politico-electorale, conform legii."

Vezi şi: SURSE: Cine este ofițerul acoperit din conducerea PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.