Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Tehnică de Urbanism: Unii dezvoltatori fac ”cartiere-dormitor” fără şcoli sau spitale, model de locuire inferior celui de acum o jumătate de secol

PMB

Reprezentanţii Comisiei Tehnice de Urbanism au arătat, în aceeaşi conferinţă de presă, că raportul nu este un „document de avizare, nu este un document care să fundamenteze o decizie a arhitectului şef”, însă identifică probleme care pot să „modifice paradigma avizării, proiectării pe viitor”.

Aceştia susţin că există dezvoltatori care propun dezvoltarea pe terenurille unor foste mari platforme industriale a unor cartiere de locuit pentru 5000 de persoane, proiectele propuse vizând amenajarea unor spaţii comerciale doar la parterul unora dintre blocurile de locuinţe, fără a avea în vedere existenţa unor şcoli, grădiniţe, spitale sau a vreunei construcţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.

Cei din comisie le-au catalogat drept „cartiere-dormitor”, sau „mini oraşe dormitor”, făcând comparaţia între un astfel de cartier şi un oraş de dimensiunea Predealului, care nu ar avea nici şcoală, nici spital. Ei susţin că modelul de locuire astfel propus este inferior celor propuse acum jumătate de secol când au fost dezvoltate cartiere precum Balta Albă sau Drumul Taberei.

Aceştia au subliniat că scopul acestei comisii nu este „de a judeca sau de a pune la zid” dezvoltatori, proiectanţi, sau avizatori, ci ameliorarea unor probleme, pentru ca oraşul să se dezvolte în mod sustenabil.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.