Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisie de evaluare pentru răniții din Colectiv

colectiv

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Dorel Săndeac a anunțat luni, 7 decembrie, că au fost stabilite spitalele în care se va asigura tratamentul de recuperare medicală în cazul răniților în clubul Colectiv și că a fost înființată o comisie care va stabili programul de recuperare medicală potrivit fiecărui pacient.

Potrivit oficialului din Ministerului Sănătății, comisia mixtă este condusă de doctorul Gabi Diaconu și este formată din specialiști în chirurgie plastică reparatorie, în recuperare medicală, psihologi și asistenți medicali.

„Această comisie mixtă medicală va analiza fiecare caz din pacienții internați și cei externați pentru a le stabili un program adecvat de recuperare medicală. S-au stabilit spitalele în care se va asigura acest tratament de recuperare — ambulator sau la nevoie prin internare. De asemenea, programul de recuperare medicală va fi integrat într-un program comprehensiv de asistență psihologică și socială, atât pentru pacient, cât și pentru membrii familiei. Persoana de contact și coordonatorul grupului de intervenție în criză este dr. Gabi Diaconu. (...) Recomandarea va fi făcută de o comisie unică, pentru a asigura un procedeu standardizat”, a declarat Dorel Săndeac.

Oficialul din Ministerul Sănătății a adăugat că această comisie va analiza fiecare caz în parte și, acolo unde se va impune tratamentul în străinătate, va face demersurile necesare în acest sens. Cu privire la infecțiile intraspitalicești, Săndeac a spus că la pacienții cu arsuri acestea sunt inevitabile.

„Din statisticile internaționale — 75% dintre pacienții cu arsuri grave care ajung să moară au infecții intraspitalicești. Pacienții vor fi în continuare îngrijiți conform standardelor de îngrijire, conform experienței deosebite pe care o au medicii”, a afirmat Săndeac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.