Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisie FULGER în Ministerul Sănătății: se fac verificări privind problemele cu vaccinarea gratuită

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Este un grup de lucru format la nivelul Ministerului Sănătății pentru a se stabili toate deficiențele în funcționarea Programului Național de Vaccinare și pentru a găsi soluții până în 15 decembrie.

Ministerul Sănătății a transmis, miercuri, că va fi constituit un grup de lucru format din medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai comisiilor de specialitate si Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Societății Române de Microbiologie, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, precum și reprezentanți ai pacienților care are rolul ca, până la data de 15 decembrie 2019, să identifice deficiențele în funcționarea Programului național de vaccinare, dar și în cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuită.

Citește și: Mugur Isărescu a IZBUCNIT: Graba strică treaba. Am stimulat economia prea repede, ca să intrăm în zona euro

„Grupul se lucru va prezenta ministrului Sănătății un set de măsuri pentru îmbunătățirea acestor programe și activități de sănătate publică”, a transmis MS.

Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult față de anul trecut. Toate aceste au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică, ultima tranșă în 5-6 noiembrie.

Cu cele 1.500.000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani în sus, potrivit sursei citate.

Medicii de familie au început să ridice și ultima tranșă de vaccin și urmează ca, la sfârșitul lunii să fie livrate și cele 9.200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit.

„Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numărului acestora. Menționăm că, repartiția dozelor de vaccin pe județe se face în funcție de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum și de informările acestora către direcțiile de sănătate publică”, mai arată MS.

Până în 10 noiembrie s-au vaccinat 550.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei gratuite a MS, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.