Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile parlamentare pentru apărare din V4 şi-au exprimat sprijinul pentru unitatea NATO şi UE

NATO Uniunea Europeana
NATO UE

Comisiile parlamentare pentru apărare şi ordine publică din ţările Grupului de la Visegrad şi-au exprimat sprijinul pentru o Alianţă nord-atlantică şi o Uniune Europeană nedivizate, a declarat vineri Lajos Kosa, preşedintele comisiei pentru apărare din parlamentul ungar, după o reuniune cu omologii său din V4 la Debrecen (estul Ungariei), transmite MTI.

Reuniunea cu uşile închise, la care a participat şi Slovenia în calitate de observator, s-a axat pe probleme strategice şi de cooperare pe termen lung, precum şi pe subiecte actuale cum este situaţia legată de Ucraina, a menţionat Kosa.

Participanţii au dat publicităţii o declaraţie comună privind proiectul UE de pact cu privire la migraţie şi refugiaţi, precum şi la cooperarea în materie de apărare între statele din V4 (Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia).

Liderii comisiilor de apărare din parlamentele V4 avertizează de asemenea în declaraţie că intensificarea tensiunilor privind Ucraina ar putea determina un val migratoriu şi ar putea genera o situaţie similară crizei migraţiei din Belarus, făcând apel la o abordare complexă, potrivit Agerpres.ro.

Este crucială crearea la nivel european a unui sistem privind migraţia şi refugiaţii capabil să "răspundă provocărilor, presiunii migraţiei la graniţele externe ale UE, precum şi atacurilor hibride care folosesc ca instrument migraţia", se subliniază în declaraţie.

Semnatarii îndeamnă de asemenea Uniunea Europeană să "evite orice măsuri ar determina migraţie" şi îşi exprimă susţinerea pentru eforturile preşedinţiei ungare prin rotaţie a V4 de a aprofunda cooperarea "în format V4+" în faţa ameninţărilor şi provocărilor comune la adresa securităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.