Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au dat aviz pozitiv proiectului de buget pentru 2023 al Ministerului Energiei

Ministerul Energiei
Ministerul Energiei

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au dat luni seara aviz pozitiv proiectului de buget pentru anul 2023 al Ministerului Energiei, cu 26 de voturi "pentru" şi şase "împotrivă".

Potrivit secretarului de stat George Niculescu, Ministerul Energiei are un buget propus pentru anul 2023 de 5,46 miliarde lei, din care 2,963 miliarde lei din bugetul de stat, reprezentând aproximativ 54%, iar din venituri proprii 2,498 miliarde lei, reprezentând aproximativ 45% din total buget, potrivit Agerpres.

"Din venituri proprii, avem proiecte finanţate din PNRR, reprezentând asistenţă financiară nerambursabilă de 1.091.000 mii de lei, pentru măsura de investiţii în noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, de 300.000 de mii de lei, proiecte cu finanţare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR, Măsura de investiţii 1.2 infrastructură de distribuţie a gazelor regenerabile, în special utilizarea gazului natural în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură de tranziţie, sprijinirea investiţiilor în construire de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză, (...) o producţie aproximativ de cel puţin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil. De asemenea, Măsura de investiţii 1.3 dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz flexibile şi de înaltă eficienţă pentru cogenerare de energie electrică şi termică. E vorba de un sprijin pentru construirea de noi capacităţi de producţie agent termic, măsură care vine în sprijinul UAT-urilor, în aşa fel încât să se reducă presiunea de pe bugetele locale. Vorbim de sectorul încălzirii centralizate. Măsura de investiţii 1.4 lanţ industrial de producţie, asamblare, reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice, deoarece ne dorim să finanţăm inclusiv producţia de panouri fotovoltaice, nu doar instalarea de noi parcuri fotovoltaice", a spus George Nicolescu, la prezentarea proiectului de buget.

Conform proiectului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Ministerul Energiei are prevăzute în proiectul de buget pentru 2023 credite de angajament de 16,781 miliarde lei, cu 18,8% mai mari faţă de execuţia preliminată pentru 2022, şi credite bugetare de 5,462 miliarde lei, în scădere cu 34,71%. Cheltuielile de personal sunt stabilite la 41 milioane lei (plus 9,17%), iar cheltuielile cu bunuri şi servicii la 15,442 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.