Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul consultativ al OMS recomandă extinderea utilizării vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech la grupa de vârstă 5-11 ani

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Comitetul consultativ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat vineri extinderea utilizării vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, cu dozaj redus, pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters.

Recomandarea a fost formulată după ce Grupul Consultativ Strategic de Experţi (SAGE) în privinţa imunizării din cadrul OMS s-a întrunit miercuri pentru a evalua vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech. Până acum, acest vaccin era recomandat de OMS pentru a fi utilizat la persoane cu vârste de peste 12 ani, potrivit Agerpres.ro.

Doza recomandată pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani este de trei ori mai mică, fiind de 10 micrograme, în locul dozei utilizate în cazul persoanelor de peste 12 ani, care este de 30 de micrograme.

"Acest grup de vârstă (5-11 ani) este grupul cu cea mai mică prioritate la vaccinare, cu excepţia copiilor care au comorbidităţi", a declarat preşedintele SAGE, Alejandro Cravioto.

Grupul consultativ al OMS a recomandat, de asemenea, ca dozele de supra-rapel ("booster") ale vaccinului Pfizer-BioNTech să fie administrate la 4-6 luni după completarea schemei iniţiale de vaccinare, în cazul grupurilor cu prioritate ridicată, precum persoanele vârstnice şi angajaţii din sistemul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.