Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii cere schimbare după scandalurile sexuale în sectorul organizaţiilor umanitare

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Sectorul umanitar, marcat de mai multe scandaluri sexuale, se află "într-un moment de cotitură al istoriei sale", a transmis vineri directorul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Yves Daccord, care a mai spus că este necesară o "schimbare de cultură" în cadrul CICR, potrivit AFP. "Este extrem de important că tăcerea din jurul acestor chestiuni a fost spartă. Întregul sector umanitar se află într-un moment de cotitură al istoriei sale", a indicat Yves Daccord, într-o declaraţie scrisă, conform Agerpres.

"Trebuie să rămânem umili, să ascultăm cu atenţie comunităţile şi angajaţii şi să recunoaştem că trebuie făcută o schimbare de cultură în instituţia noastră", a adăugat el. Acest apel vine după un amplu scandal care afectează organizaţia britanică Oxfam şi care include fapte de prostituţie în Haiti. Şi se adaugă la demisia numărului doi din UNICEF, britanicul Justin Forsyth, acuzat de comportament necorespunzător faţă de femei în perioada când lucra pentru organizaţia Salvaţi Copiii.

Directorul executiv adjunct al ONUSIDA, acuzat de agresiune sexuală de către o angajată, dar achitat de o anchetă internă a ONU, şi-a anunţat de asemenea plecarea din agenţie. La CICR, toţi angajaţii au obligaţia contractuală să respecte Codul de Conduită al instituţiei, care se aplică din 2006 şi care interzice explicit cumpărarea de servicii sexuale. Această interdicţie se aplică "în toate circumstanţele şi în întreaga lume, inclusiv în ţările unde prostituţia este legală", a precizat organizaţia, care are peste 17.000 de angajaţi.

"Cumpărarea de servicii sexuale este incompatibilă cu valorile şi misiunea instituţiei", a afirmat Daccord.

Începând din 2015, CICR a identificat 21 de angajaţi care au fost demişi pentru că au apelat la servicii sexuale plătite sau care au demisionat după deschiderea unei anchete interne. De asemenea, contractele altor doi angajaţi "suspectaţi de comportament sexual inadecvat nu au fost reînnoite". Însă "ne temem că alte incidente nu au fost încă semnalate sau nu au fost tratate aşa cum ar fi trebuit după semnalarea lor" şi "luăm în prezent măsuri pentru a remedia această problemă", a subliniat directorul CICR. Organizaţia precizează că a fost creată o adresă de e-mail confidenţială pentru ca orice colaborator al său să poată semnala cazuri de "comportament necorespunzător".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.