Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania aeriană germană Condor trece sub controlul polonezilor de la LOT

stiripesurse.ro
avion

Compania aeriană poloneză LOT a ajuns la un acord privind preluarea companiei germane Condor, subsidiara touroperatorului britanic Thomas Cook, dând naştere unei importante companii aeriene europene care va transporta peste 20 de milioane de pasageri pe an, au anunţat vineri cele două companii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Condor are o flotă de aproape 60 de avioane şi 4.900 de angajaţi în timp ce LOT are o flotă de 80 de avioane.

Condor, companie care concurează cu Lufthansa şi TUI fly, a înregistrat profituri în ultimii ani şi este un partener important de afaceri pentru touroperatorii germani. După falimentul Thomas Cook, în luna septembrie a anului trecut, Condor a putut să funcţioneze graţie unui credit punte în valoare de 380 milioane euro de la Guvernul german, care i-a permis să caute un cumpărător.

Citește și: Românii și-au pierdut răbdarea! Klaus Iohannis s-a panicat

Într-un comunicat de presă comun, Condor şi LOT, companie deţinută de firma de stat Polish Aviation Group (PGL), au informat că investiţia PGL va permite rambursarea în totalitate a creditului punte oferit de Guvernul german. Cele două companii se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze până în luna aprilie 2020, după obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a subliniat că această achiziţie este o dovadă a puterii economiei Poloniei. "Până acum companiile străine preluau active poloneze preţioase, acum rolurile s-au inversat", a spus Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă.

LOT este o companie membră a Star Alliance. În 2019, pentru al patrulea an la rând, LOT a raportat o creştere puternică a numărului de pasageri. Compania poloneză a transportat peste 10 milioane pasageri anul trecut, cu 1,3 milioane mai mulţi decât în 2018. Potrivit reprezentanţilor companiei, LOT este o companie profitabilă dar nu a oferit cifre detaliate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.