Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania aeriană germană Lufthansa pregăteşte o majorare de capital în valoare de trei miliarde de euro

Lufthansa avion

Compania aeriană germană Lufthansa lucrează cu băncile Deutsche Bank şi Bank of America pentru a testa apetitul investitorilor cu privire la o majorare de capital în valoare de aproximativ trei miliarde de euro, care este posibil să se deruleze încă din luna iunie, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, potrivit agerpres.ro.

Mărimea finală şi momentul în care se va derula majorarea de capital, destinată rambursării ajutorului oferit de statul german companiei Luftansa în perioada pandemiei, va depinde de condiţiile de pe piaţă iar compania aeriană ar urma să opteze pentru o fereastră de oportunitate iunie/iulie sau septembrie/octombrie, au dezvăluit sursele.

Acţionarii Lufthansa au aprobat luna aceasta o posibilă majorare de capital de până la 5,5 miliarde de euro însă directorul financiar Remco Steenbergen a precizat că este vorba de suma celor două tranşe de capital hibrid, denumite participaţie tăcută, pe care statul german a primit-o în urma pachetului de salvare din 2020. "Volumul real (-al majorării de capital-nr.) va fi mai mic şi va depinde de ceea ce vom considera că este nevoie la momentul în care vom decide să emitem acţiuni", a spus Steenbergen.

Speranţele industriei călătoriilor pentru o revenire după pandemia Covid-19 au fost afectate de mai multe starturi false, noi restricţii şi tulpini de virus precum şi de progresele lente ale campaniilor de vaccinare.

Lufthansa se aşteaptă ca în 2021 să zboare doar la 40% din capacitatea anterioară pandemiei, dar cu toate acestea a majorat numărul destinaţiilor de vacanţă până la peste 100, mizând pe o cerere crescută pe măsură ce din ce în ce mai mulţi oameni se vaccinează.

În luna iunie a anului trecut, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro convenit cu Guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% dintre acţiunile companiei aeriene.

Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.