Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania americană Blue Origin a anunțat următoarea misiune, dedicată turismului spaţial, care va avea loc pe 12 octombrie

CBS News
jeff bezos blue origin

Compania americană Blue Origin a anunţat luni că următorul său zbor în spaţiu va avea loc pe 12 octombrie în cadrul unei misiuni care va transporta pe orbita Pământului un echipaj de turişti spaţiali printre care ar putea să se afle şi actorul William Shatner, interpretul legendarului personaj Captain Kirk din serialul TV "Star Trek", informează AFP.

Conform site-ului TMZ, la această misiune ar urma să participe şi renumitul actor canadian, care, la 90 de ani, ar deveni astfel cea mai vârstnică persoană din lume care ajunge în spaţiu.

Contactaţi de jurnaliştii de la AFP, reprezentanţii Blue Origin nu au dorit să facă declaraţii pe această temă.

Zborul va avea loc la mai puţin de trei luni după misiunea în timpul căreia compania americană a transportat primii săi patru pasageri pe orbită, inclusiv pe fondatorul său, miliardarul Jeff Bezos.

Alte patru persoane vor urca la bordul capsulei New Shepard pe 12 octombrie. Două nume au fost deja anunţate şi alte două vor fi dezvăluite "în zilele următoare", a precizat compania Blue Origin într-un comunicat.

Unul dintre pasageri va fi Chris Boshuizen, un fost inginer de la NASA şi cofondator al Planet Labs, o companie privată americană care fotografiază în fiecare zi Pământul, realizând imagini de înaltă rezoluţie cu ajutorul unor sateliţi.

"Această misiune este împlinirea celui mai mare vis al meu din copilărie", a declarat el, citat în acelaşi comunicat.

Celălalt membru ales în viitorul echipaj este Glen de Vries, cofondator al companiei Medidata Solutions, specializată în software-uri de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică şi cumpărată în 2019 de Dassault Systemes, informează Agerpres.ro.

Lansarea va avea loc în vestul statului american Texas la ora locală 08:30 (13:30 GMT).

Câştigătorul unei licitaţii trebuia să zboare în spaţiu în cadrul primei misiuni cu echipaj uman a companiei Blue Origin, care a avut loc în iulie, alături de fondatorul grupului Amazon, după ce a plătit 28 de milioane de dolari. Însă acea persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, nu a participat în cele din urmă la misiune, invocând, în mod oficial, motivul unei suprapuneri a calendarului său profesional cu data la care a avut loc lansarea.

Un purtător de cuvânt de la Blue Origin a declarat luni că mai multe informaţii vor fi "comunicate în curând" despre acest subiect.

Călătoria orbitală propusă de Blue Origin este o experienţă de câteva minute deasupra Liniei Karman, care marchează, la altitudinea de 100 de kilometri, graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu, conform unei convenţii internaţionale.

Pasagerii pot atunci să se desprindă din scaunele lor şi să plutească pentru câteva momente în condiţii de imponderabilitate.

Racheta americană New Shepard, complet automatizată, este concepută pentru a decola pe verticală, iar capsula ei spaţială se desprinde în timpul zborului, înainte de a reveni pe Terra în urma unei coborâri controlate, care este frânată cu ajutorul a trei paraşute şi a unui motor cu propulsie inversată.

O altă companie din domeniul turismului spaţial, Virgin Galactic, propune o experienţă similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.