Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de investiţii Evergent Investments raportează o creştere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022

zf.ro
evergent investments

Compania de investiţii Evergent Investments a raportat o creştere cu 11,1% a valorii activelor totale şi cu 11,6% a valorii activului net la 31 martie 2022, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, astfel că valoarea totală a activelor a ajuns la 2,5 miliarde lei, menţinându-se peste pragul de semnificaţie de 500 milioane de euro, informează un comunicat al companiei.

"Circuitul economic mondial şi tensiunile geopolitice ale începutului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent şi volatil fiind dominat de războiul din Ucraina. Sancţiunile împotriva Rusiei au generat noi ameninţări la adresa dezvoltării economice, piaţa globală reacţionând repede la aceste măsuri, cu efecte semnificativ negative asupra tuturor activităţilor. În pofida mediului defavorizant, valoarea unitară a activului net al Evergent Investments are o creştere cu 13,4% faţă de 31 martie 2021. Rezultatul net al primului trimestru şi cea mai mare capitalizare dintre toate companiile de investiţii arată, de asemenea, că avem o poziţie solidă şi suntem pregătiţi pentru perioadele incerte. Menţinem abordarea investiţională pe termen lung şi alocăm capital în companii stabile, capabile să se dezvolte în ritm constant şi rămânem concentraţi pe priorităţi pentru a multiplica capitalul acţionarilor noştri. Prin urmare, continuăm managementul activ combinat cu rigoarea analitică pentru a genera profit", a declarat Claudiu Doros, preşedinte director general, potrivit Agerpres.ro.

Rezultatul net înregistrat la trimestrul 1 2022 este de 10,93 milioane lei, fiind compus din 10,97 milioane lei câştig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat şi o pierdere netă de 35.000 lei. Acest rezultat reprezintă 17% din valoarea aprobată de acţionari în BVC 2022 pentru întreg anul 2022.

Nivelul investiţiilor în valori mobiliare a atins 82,4 milioane lei. Astfel, compania continuă strategia de creştere a performanţei portofoliului listat şi dezvoltarea portofoliului private equity. Evergent Investments se diferenţiază de ceilalţi actori ai pieţei de capital prin proiectele de tip private equity care aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.

În data de 10 iunie, Evergent Investments va începe plata dividendelor aferente anului 2021, iar suma aprobată de acţionari este de 62.263.501 lei.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa de capital, Evergent Investment S.A. este un Fond de investiţii alternative şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, situată în topul fondurilor de investiţii din România. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depăşesc valoarea de 675 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a depăşit pragul de semnificaţie de 500 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.