Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de tech, DigiSinergy, anunţă investiţii de 450.000 de euro, pentru produse şi soluţii de automatizare şi digitalizare pentru IMM

Twitter
infrastructura digitala

DigiSinergy, companie tech care dezvoltă soluţia InvOn, aplicaţie de procesare automată a facturilor, anunţă investiţii de 450.000 de euro în 2022, dublu faţă de anul trecut, ca parte a planului de extindere la nivel internaţional şi de dezvoltare de noi produse şi soluţii destinate IMM-urilor, răspunzând, astfel, nevoilor de digitalizare accelerată a acestora, potrivit unui comunicat al companiei, conform Agerpres.

"Vom dubla valoarea investiţiilor în 2022, faţă de anul trecut. Creşterea vine pe un fond favorabil, generat de o cerere mai mare în piaţă de soluţii noi care accelerează digitalizarea în mediul de business. Ne vom concentra, anul acesta, pe dezvoltarea de soluţii complete pentru IMM-uri, ERP (soft de gestionare a resurselor interne) şi CRM (soft de gestionare a vânzărilor) cu multiple automatizări, procesare facturi cu roboţi preprogramaţi, hyperautomation, integrarea tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) în cât mai multe produse dezvoltate anterior, în încercarea de a răspunde cât mai bine necesităţilor companiilor, cu accent, în principal, pe reducerea pierderilor şi a cheltuielilor, concomitent cu maximizarea vânzărilor", spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy.

În dezvoltarea noilor produse şi servicii, DigiSinergy va pune accent pe utilizarea de tehnologii reziliente, agile şi elastice, pentru a putea răspunde nevoilor urgente ale IMM-urilor.

De asemenea, extinderea paletei de produse este în acord cu principalele tendinţe ale industriei: "Cloud platforms" - a stat la baza deciziei companiei de a dezvolta, pentru anumite produse, şi o variantă cloud, cu arhitectură modulară, adresată companiilor mici; "Decision Intelligence" a ghidat DigiSinergy în crearea de rapoarte utile şi relevante pentru antreprenori în procesul de decizie; "Hyperautomation" este o tendinţă care determină compania să aibă o abordare holistică a proiectelor, care implică o digitalizare completă, fără nevoia de a implica resurse umane pe fluxul de lucru.

"Chiar dacă nevoia de digitalizare este tot mai mult conştientizată în rândul companiilor, iar acestea alocă bugete în creştere în proces, ne aşteptăm la un boom în domeniul digitalizării IMM-urilor în momentul în care vor putea fi accesate fonduri europene pentru a susţine investiţiile în această direcţie. Nevoia există în piaţă, este stringentă, dar lipsa resurselor de capital amână investiţiile în acest domeniu. În România procesul de digitalizare este doar reactiv, în cele mai multe situaţii. Este nevoie de educaţie antreprenorială şi financiară pentru a avea o abordare proactivă, orientată către o gândire pe investiţii", mai spune Natalia Lepădatu.

Nivelul redus al competenţelor digitale, rezistenţa la schimbare şi birocraţia sunt principalii blockeri în adopţia soluţiilor digitale în companiile din România.

Acesta este şi unul dintre principalele motive pentru care strategia DigiSinergy pentru 2022 prevede extinderea la nivel internaţional, pe pieţele în care viteza de adopţie a noilor tehnologii este una accelerată.

Pe lângă soluţia InvOn, DigiSinergy are în portofoliu produse în completare ce degrevează companiile de task-uri repetitive şi le eficientizează costurile, precum CashOn, pentru automatizarea procesului de flux de numerar, care centralizează informaţii pentru o imagine clară în deciziile manageriale, şi StockOn, care permite monitorizarea automată a stocurilor, produselor, termenilor de garanţie, expirării şi poate genera automat comenzi de aprovizionare etc.

DigiSinergy se află în discuţii cu mai mulţi clienţi din vestul Europei şi SUA pentru implementarea soluţiilor dezvoltate, fructificând o tendinţă în rândul companiilor din aceste regiuni de a automatiza deciziile pe fluxul operaţional ce nu necesită implicare umană şi sunt repetitive. Un rol important în proces îl are inteligenţa artificială, care învaţă din acţiunile umane, creându-se reguli ce, ulterior, îmbunătăţesc rata de precizie a deciziilor.

Compania de tehnologie DigiSinergy este parte a grupului Producton, ce îşi propune să pună în piaţă produse inovatoare, digitale, disruptive, care vor crea o sinergie cu utilizatorii, pentru a spori performanţa afacerilor.

Între soluţiile dezvoltate de DigiSinergy se numără aplicaţia InvOn, de tip Robotic Process Automation, care foloseşte inteligenţa artificială pentru procesarea automată a facturilor. InvOn prelucrează facturile primite pe hârtie, ca PDF-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numărul de pagini, de numărul de linii factură sau forma acestora. Integrarea imediată cu ERP, DMS, ECM etc. creează fluxuri de lucru extrem de eficiente, care pun la dispoziţia companiilor informaţii esenţiale şi bine structurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.