Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania ENI (Italia) nu poate livra gazul natural lichefiat din februarie în Pakistan

pakistan

KUALA LUMPUR: ENI a declarat  că livrarea unei mărfuri cu gaz natural lichefiat (GNL) către Pakistan LNG Limited, care era programată pentru februarie, a fost întreruptă din cauza unui eveniment de forță majoră, informează channelnewsasia.com.

Majorul italian are un acord pe 15 ani pentru a furniza Pakistan LNG cu o marfă pe lună, din 2017 până în 2032.

"Întreruperea livrării de GNL din februarie este dincolo de controlul rezonabil al ENI și din cauza unui eveniment de forță majoră. ENI nu beneficiază în niciun fel de această situație", a spus compania într-un comunicat către Reuters.

„Toate întreruperile anterioare în livrarea de GNL suferite de ENI au fost cauzate de furnizorul de GNL care nu și-a îndeplinit obligațiile convenite. De asemenea, în aceste cazuri, ENI nu a profitat și nici nu a beneficiat în niciun fel de aceste nereglementări și a aplicat toate prevederile contractuale. pentru a gestiona astfel de perturbări”.

Pakistanul s-a străduit să-și procure mărfuri spot de GNL pe fondul prețurilor globale ridicate ale gazului, care au atins un nivel record anul trecut după invazia Rusiei în Ucraina.

Livrările de GNL către Pakistan în cadrul unor acorduri pe termen lung sunt insuficiente pentru a satisface cererea în creștere de combustibil a țării.

Pakistan LNG, o subsidiară guvernamentală care achiziționează GNL de pe piața internațională, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Pakistanul a importat 9 miliarde de metri cubi (bcm) de GNL anul trecut, potrivit datelor Refinitiv, în scădere cu aproape 20% față de 11,2 miliarde de metri cubi în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.