Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Evergent Investments a fost autorizată ca Fond de investiţii alternative

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Compania Evergent Investments a fost autorizată ca Fond de investiţii alternative, destinat investitorilor de retail, închis şi autoadministrat, conform deciziilor şedinţei ASF din 23 iunie 2021, publicate pe website-ul ASF.

Astfel, s-a finalizat tranziţia de la AOPC (vechea formă de reglementare), Evergent Investments devenind fond de investiţii alternative (FIA), cadrul unitar de reglementare în UE.

"Suntem încrezători că o administrare activă susţinută a portofoliului Evergent va multiplica capitalul acţionarilor noştri. Portofoliul nostru listat este construit printr-o alocare dinamică, diferită de structura indicilor BVB, prin urmare, avem capacitatea de a genera alfa şi a arăta randamente cu două cifre ale activelor noastre, pentru acţionari. Autorizarea ca FIA, cu noile limite şi instrumente investiţionale, poate adăuga valoare activelor noastre prin expunerea pe diverse instrumente financiare derivate cu încadrare în profilul de risc mediu, atât în scop de acoperire a riscurilor, cât şi în scop investiţional. Noi, comunitatea de investiţii, împreună cu BVB vom crea într-o perioadă optimă cadrul necesar funcţionării CCP, dar şi listării de instrumente financiare derivate specifice unor astfel de operaţiuni", a afirmat Claudiu Doroş, preşedinte director general al Evergent Investments, informează Agerpres.

Acesta a subliniat că, în contextul Green Deal, ar putea fructifica oportunităţi oferite de tranzacţionarea de certificate verzi, certificate de emisii de gaze cu efect de seră sau alte instrumente care pot aduce un plus de randament acţionarilor noştri.

"Prin majorarea limitei valorii numerarului sau echivalente de la 10 la 20% din activele Evergent ne putem asigura în permanenţă lichiditatea necesară fructificării unor oportunităţi investiţionale într-un timp foarte scurt. Proiectele private equity ne diferenţiază faţă de ceilalţi actori ai pieţei şi aduc un raport excepţional risc/randament, cu profit semnificativ pe termen lung pentru acţionarii noştri. Sprijinim companiile în care investim pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Prin urmare, noul cadru FIA ne permite alocarea pana la 40% din active în acest tip de proiecte. Ca perspectivă de investiţii în următorii ani, vom continua expunerea în agribusiness şi real estate, dar ne putem dezvolta activitatea şi in domenii care interferează cu cele două mari teme de actualitate: evoluţia tehnologică şi transformarea mediului înconjurător. De exemplu, ne îndreptăm atenţia în a găsi şi dezvolta companii cu tehnologie pentru resurse curate (apa, sol, aer) şi energie verde (fotovoltaic)", a mai spus Claudiu Doroş.

Evergent Investments are expunere pe piaţa de capital din România, în principal în acţiuni listate ale companiilor din sectoarele bancar şi energetic, în paralel cu implementarea unor proiecte de tip private-equity care să asigure un plus de randament pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.