Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Jaguar Land Rover oferă șoferilor posibilitatea să câştige criptomonede

Agerpres
Jaguar Land Rover

Compania auto Jaguar Land Rover, cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie, a anunțat, luni, că testează un software care va permite șoferilor mașinilor sale să câștige criptomonede IOTA, ca recompensă pentru schimbul de date, informează Reuters potrivit mediafax

Compania dezvoltă aşa numita tehnologie „smart wallet", pentru a fi instalată în automobilele sale. Acest lucru ar recompensa șoferii de mașini Jaguar cu criptomonede IOTA pentru că permit vehiculelor lor să transmită date utile, cum ar fi cele despre congestionarea traficului sau gropi către furnizorii de programen de navigație sau autorităților locale.

De asemenea, Jaguar a declarat că şoferii ar putea câștiga recompense dacă mașina participă la un program de ride-sharing. Jetoanele câștigate ar putea fi folosite pentru a plăti taxele de parcare și cele pentru încărcarea maşinilor electrice. Obiectivul companiei este acela de a „atinge zero emisii şi zero accidente".

Companiile globale de automobile explorează aplicații de tip blockchain, găsind diferite modalități prin care pot utiliza tehnologia pentru a se potrivi nevoilor lor diferite. Blockchain, sistemul care alimentează criptomonede ca bitcoin, este o bază de date comună care este menținută de o rețea de calculatoare conectate la internet.

Compania britanică de automobile testează tehnologia la noua bază de inginerie Jaguar Land Rover din Shannon, Irlanda, unde inginerii au instalat deja acestă aplicaţie cu caracteristici „smart wallet”, mai multor vehicule, precum Jaguar F-PACE și Range Rover Velar. Compania nu a precizat data la care aplicaţia va fi disponibilă.

Criptomoneda IOTA se bazează pe o tehnologie care permite transferul de bani și date fără a plăti taxe. IOTA este tranzacționată, cea mai recentă valoare fiind de 27 de cenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.