Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania-mamă a Euroins a raportat un profit net de 56,3 milioane de euro

euroins

Eurohold Bulgaria AD, compania-mamă a Euroins, a raportat, în trimestrul al treilea din 2022, un profit net de 56,3 milioane de euro, în timp ce EBITDA s-a situat la valoarea de 134,7 milioane de euro, conform datelor financiare ale companiei, publicate miercuri.

După primele nouă luni, compania a consemnat venituri totale în cuantum de 2,4 miliarde de euro, triplu faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, informează Agerpres.

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a acumulat 57% din veniturile totale şi aproximativ trei sferturi din profiturile holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare, înainte de calcularea rezultatelor societăţii-mamă şi a eliminărilor intragrup. Rezultatul financiar net final, pentru primele nouă luni, în acest segment a fost de 73,7 milioane leva (37,7 milioane euro).

În acelaşi timp, activităţile de asigurări ale Eurohold, reunite în Euroins Insurance Group (EIG), au reprezentat 42,6% din veniturile totale şi puţin peste o pătrime din EBITDA.

Primele brute subscrise de EIG au crescut cu 44,7%, de la an la an, până la 1,2 miliarde leva (614 milioane de euro), iar veniturile brute ale Eurohold din operaţiunile de asigurare, în ansamblu, au crescut cu 55% faţă de anul precedent, depăşind două miliarde leva (1,02 miliarde euro). De altfel, holdingul a raportat un profit net de 64,1 milioane leva (32,8 milioane euro) din activităţile de asigurări.

În ceea ce priveşte Euroins România, s-a înregistrat o creştere de trei ori mai mare pe toate liniile sale de asigurări non-auto, datorită schimbării strategiei de dezvoltare, a creşterii atenţiei pentru asigurările generale şi extinderii semnificative a gamei de produse a companiei.

De asemenea, Euroins Bulgaria, ce reuneşte operaţiunile grupului în cadrul furnizării gratuite de servicii în statele UE, a consemnat un volum de prime în creştere cu 35% de la an la an, până la 342 milioane leva (175 milioane euro).

În plus, cele două unităţi ucrainene ale EIG şi-au stabilizat treptat rezultatele, iar primele brute subscrise au atins valoarea de 28 de milioane leva (14,3 milioane euro) în cele nouă luni până în septembrie 2022, faţă de 47 de milioane leva (24 de milioane euro), în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Eurohold Bulgaria AD este un important grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, listat la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. Grupul deţine Euroins Insurance Group AD (EIG), care oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste patru milioane de clienţi din 13 ţări şi are mai mult de 3.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.