Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Municipală Energetica București continuă lucrările de modernizare a sistemului primar de distribuție a agentului termic

PMB
lucrari modernizare excavator

Primăria Muncipiului Bucuresti, prin Compania Municipală Energetica București, continua cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distribuție a agentului termic, primul de acest fel realizat in ultimii 30 de ani in Capitală, potrivit unui comunicat remis stiripesurse.ro

Compania Municipală Energetica a deschis, în data de 15 iulie, primul santier pe Sos. Energeticienilor, în zona Bobocica, unde s-au înregistrat cele mai multe probleme și avarii în ultima iarna.

În acest moment, pe șantierul de la Bobocica a fost scoasă din galerii conductă veche în lungime de peste 600 de metri, iar lucrătorii Companiei Municipale Energetica București pot începe montarea noului tronson care leagă CET SUD de piața Bobocica. In total, in aceasta zona vor fi inlocuite conducte de termoficare pe o lungime de 2,2 km.

Aceste lucrări fac parte din cele 7 proiecte atribuite de către Primăria Capitalei Companiei Municipale Energetica pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a retelei, cu o lungime totală de 63,2 km de conductă.

Concomitent cu lucrările desfășurate în șantier a fost finalizată procedura de achiziție a lotului de țeavă preizolată pe care lucrătorii CMEB S.A vor începe să o monteze pentru modernizarea sistemului ce transportă agentul termic primar de la CET Sud, către consumatorii Sistemul Centralizat de Alimentare cu Energie termică al Municipiului București.

CMEB S.A. a făcut toate demersurile pentru achiziționarea materialelor necesare demarării acestor lucrări. În acest moment, sunt semnate contracte/acorduri cadru pentru achiziția materiilor prime necesare finalizării cu succes a acestor lucrări.

Compania Municipală Energetica București folosește echipa proprie formată din aproximativ 40 de lucrători, sudori, instalatori, muncitori necalificați și operatori de utilaje, echipă coordonată de 2 ingineri cu experiență în domeniul execuției de rețele termice. Toate lucrările în șantierul Bobocica se execută cu utilaje din dotarea proprie: 3 buldoexcavatoare, 3 mini-buldoexcavatoare, 3 basculante, o macara, un autovechicul utilitar și 2 grupuri generatoare de sudură, toate acestea fiind achiziționate în cursul acestui an.

Pentru asigurarea etapei următoare, partea de montaj a conductelor, compania dispune de un contract de închiriere utilaje, prin care poate comanda utilajele necesare (macarale, cap tractor cu semiremorcă și altele).

Toată aprovizionarea cu materiale consumabile este asigurată în mod operativ, pentru a face posibil un flux continuu și rapid în etapele investiției.

Conform angajamentelor asumate de catre Primaria Capitalei, s-a demarat astfel proiectul  de modernizare a 500 km de retea SACET, dintre care primii 200 de km de rețea ce vor fi modernizati cu finantare din fonduri europene, prin intermediul POIM.

Modernizarea a 63,2 km de conductă va fi realizată de Compania Municipală Energetica București, urmând ca restul să fie eșalonați pentru anii următori și realizați tot de către Primăria Capitalei.

Primăria Municipiului București realizează astfel una dintre cele mai importante investiții, ce are ca scop modenizarea celui mai mare sistem de termoficare din Romania și îmbunatatirea calitătii vieții bucurestenilor.

Ne cerem scuze locuitorilor pentru disconfortul creat în zonele în care vom interveni cu lucrări, dar îi asigurăm că facem eforturi susținute pentru a reuși să ridicăm calitatea vieții tuturor cetățenilor Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.