Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania norvegiană de energie Equinor se alătură programului UE de achiziții publice comune pentru gazul natural

egyptoil-gas.com
equinor

Măsura își propune să faciliteze semnarea contractelor pe termen lung între furnizori și clienți. Equinor, compania norvegiană de energie, se va alătura programului UE de achiziții de gaze naturale pentru a facilita semnarea mai multor contracte pe termen lung între furnizori și clienți, după cum a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie energylivenews.com.

Scopul inițiativei privind achizițiile publice comune de gaze, care implică țările membre ale UE și Ucraina, este de a spori securitatea aprovizionării cu energie.

Primele contracte urmează să fie finalizate în această vară

În timpul vizitei sale pe o platformă de gaze din Marea Nordului, șefa UE și-a exprimat satisfacția față de decizia Equinor de a se alătura schemei în calitate de furnizor.

Ursula von der Leyen a declarat: "Norvegia este un prieten partener incredibil de prețios al Uniunii Europene, în principal în ultimele douăsprezece luni, în timp ce am văzut războiul atroce pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei, Putin a încercat să șantajeze Uniunea Europeană prin tăierea unei aprovizionări cu gaz rusesc de 80%, echivalentul a 100 de miliarde de metri cubi de gaz și în acel moment aveam nevoie de un prieten care să-și intensifice activitatea și asta a făcut Norvegia.

"Norvegia și-a mărit producția și ne-a ajutat într-un moment critic, a crescut producția de la 78 de miliarde de metri cubi de gaz la 90 de miliarde de metri cubi și acest lucru ne-a ajutat cu adevărat în timpul iernii."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.